Agustín i Amaia en l’Exposició Mosaics Seda i Metall

0
752

Diumenge 26 de febrer a les 10h del matí es va inaugurar l’exposició de tradició i cultura valenciana “Seda i Metal” en la sala dels Mosaics de l’Estació del Nord de València. Exposició que podreu disfrutar fins al 5 de març.

Des de la firma manifesten que és “Un verdader plaer col·laborar un any més en este projecte, un aparador on mostrar les nostres creacions, de la mà de Giorgio Guillot i de Consuelo Montesinos. Un bon tàndem que sempre ens proposen projectes enriquidores”.

En el centre presenten un adereç típic del segle XIX, un model del xanglot tot cosit amb perla del perdigó de 1,5 mm i adornat amb perla de 5 mm amb el seu rosetó.

En la part dreta una pinta de vorell de cullera amb pitxer central i “rosquetes” en la tècnica del cisellat i repujat amb fons arenat i xapada en or semibrillantor.

En la part esquerra una pinta de vorell de cullera amb sanefa de flors i “rosquetes” en la part exterior i en el centre dibuix amb roses i ornamentació vegetal, fons arenat amb la tècnica del cisellat i repujat i acabat en or.

En el centre una pinta de vorell barroc amb pitxer central i garlanda de flors en la tècnica de “flor d’aigua” i xapada en rodi.

En la part dreta tenim un adereç d’estil isabelí en nacre natural i vidre de Swarovski rematat amb llàgrimes de 25×18 mm, encastat amb urpes de corona.

En la part esquerra tenim un adereç típic del segle XVIII, model llum amb perlassos de 9 mm de perla cultivada i vidre de Swarovski acabat en rodi.

Tot això complementat amb tres medallons, dos de nacre natural amb inicial i muntats un en collar de perlassos cultivats de 14 x 8 mm i l’altre amb nacre de 9 mm i rematat amb el medalló central de camafeu de mare perla natural muntat en un collar de perla cultivada de 2 mm de fil trenat.

Presenten un adereç muntat en coral amb “joia” arredonida i pendents a joc en bronze anglés. Li acompanyen dos peces emblemàtiques de la firma com són:

A la seua dreta “la pinta dels pardalets” peça de reproducció antiga en la tècnica de “flor d’aigua” amb la “espasa”, “canut” i “rascamonyos” de l’estètica de l’època.

A la seua esquerra una pinta d’estil imperi amb fulls d’acant, muntada en coral i acabada en bronze anglés. Acompanyada de “espasa” i “canut”.

Han volgut presentar una xicoteta col·lecció de peces dedicada a les festeres i nóvies, amb pendents extra llargs amb perla, braçalets i polseres amb encastos i acabats d’alta joieria.

Vos invitem a visitar l’exposició esperant que vos agraden totes les propostes.