La plaça de la Reina, des de la seua obertura a la fi del segle XIX, es va convertir en l’escenari predilecte pels valencians per a les celebracions i les festes públiques, destacant per sobre de totes l’erecció de figures monumentals en forma d’arc del triomf que representaven a personatges populars de l’horta, plantades amb motiu, no sols de les festes falleres, sinó també de la fira de juliol. Així podem enumerar al primer Tio Nelo de 1900, a la muller del Tio Nelo en 1902, a Nelet i Quiqueta en 1904 i la volta del Tio Nelo en 1946.
Enguany, recuperant la tradició de les figures monumentals, #Torna el Tio Pep. Un Tio Pep grandiós, gojós i exultant que pretén ser la porta d’entrada a la València fallera, l’arc del triomf pel qual desfilarem, després de dos anys, cap a la primavera.
La volta del cicle natural, dels amics, de les famílies, dels visitants i de les abraçades. La volta a la plaça de la Reina. La volta del Tio Pep com a símbol de la vida i la festa popular i efímera que reneix cada mes de març. Després del gran èxit de Faetó, la parella artística formada per Pepe Latorre i Gabriel Sanz seran els encarregats de dur a terme aquest singular projecte i d’alçar al gran Tio Pep de nou en la plaça de la Reina després de dos anys de pandèmia i exili.