Ciudadanos denúncia que JCF va adjudicar les teles de les corts d’honor a una empresa sense garanties

0
650

Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València ha censurat al regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, per ser el responsable que les Corts d’Honor de les Falleres Majors de València de 2020 no puguen tenir, dins del termini i en la forma escaient, els vestits que va adjudicar a una signatura de Picassent, que ha renunciat a aquest treball per ‘motius personals’.

La regidora de Cs, Amparo Picó, ha manifestat que “el procés s’ha fet mitjançant concurs públic amb un plec les condicions del qual no han de ser les més idònies quan ha ocorregut aquest lamentable incident”. “En aquests casos considerem que la qüestió econòmica no és el concepte a tenir en compte com el més prioritari, sinó la solvència de l’empresa i altres aspectes. A més el plec l’han de fer professionals i entesos en la matèria, per a així garantir un bon procés tècnic”, ha afegit Picó.

Sobre aquest assumpte, la regidor taronja ha recordat “la importància d’aquests vestits, perquè els porten les màximes representants de les festes de les Falles de València”.

L’edil Picó també ha acusat l’organisme faller de falta de transparència “perquè en la pàgina web de la JCF no figura res sobre el concurs d’aquestes teles ni sobre l’adjudicació d’aquestes. Saben perfectament que han d’incloure en la web, tant la convocatòria com l’adjudicació, i qualsevol variació en el procés”. “Sol·licitarem conèixer si s’exigiran danys i perjudicis”, ha explicat. La regidora ha recordat que “des de Cs portem al Consell de Transparència a la Junta Central Fallera per incomplir la normativa sobre transparència i el Reglament de Govern Obert de l’Ajuntament de València”.

Per a concloure, la regidora de Cs ha afirmat que “per al pròxim exercici de la JCF sol·licitarem augmentar la partida pressupostària per a aquest concurs així com un millor tracte als indumentaristes, tal com succeeix a Alacant. La indumentària i el valor de la seda va ser un factor important per al reconeixement de la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.