Coneix la festa del Corpus Christi de València

0
991

L’Associació de Amics del Corpus de València ha organitzat un conjunt d’activitats orientades a la difusió del patrimoni cultural de la ‘festa grossa’ de València

Per quart any consecutiu, amb motiu de la celebració de la festa del Corpus Christi, la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València ha organitzat un conjunt d’activitats orientades a la difusió del patrimoni cultural de la qual durant segles va ser la ‘festa grossa’ de València.

Es tracta de dues xarrades i una visita guiada que enguany posaran en valor el paisatge sonor del Corpus valencià, com és el cas dels tocs de campanes i la música de dolçaina.

El regidor de Cultura Festiva en funcions a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat «la promoció constant que fem de tot el patrimoni cultural festiu que tenim a la nostra ciutat» i ha fet una crida a la ciutadania per a acostar-se i conèixer millor la ‘festa grossa’ de la ciutat.

La programació començarà avui dimarts amb una conferència a les 19 hores a càrrec d’Eliseu Martínez Roig, membre dels Campaners de la Catedral de València. Portarà per títol ‘Campanes de Corpus: la més alta música’ i tindrà lloc en la sala d’actes del Museu de la Ciutat (pl. Arquebisbe, 3).

El dimecres, dia 12, en el mateix lloc i a la mateixa hora, una altra conferència, ‘De les roques als dansetes. La dolçaina en la festa del Corpus de València’ la impartirà l’historiador i professor de dolçaina Pau Llorca.

Museo de las Rocas de València

Per al dijous, dia 13 quedarà la visita guiada a l’exposició ‘La corona sonora’, de la fotògrafa Luz Avellaneda, a càrrec de la mateixa autora a partir de les 18 hores en el Museu del Corpus – Casa de les Roques (c/ Roteros, 8).

D’altra banda, també es presentarà el tercer número de la publicació ‘Els Papers del Corpus’, que cada any des de 2017 compila les dues xarrades realitzades l’any anterior. Enguany el volum arreplega les xarrades de Rafael Narbona sobre la festa medieval del Corpus valencià i la d’Enric Olivares i Oreto Trescolí sobre la roba de Casa Insa utilitzada en les celebracions de l’octava del Corpus.