L’Ajuntament paga el triple per l’actuació musical de l’Elecció de les Corts d’Honor de les Falleres Majors de València 2022

0
647

-L’Ajuntament paga el triple, 14.520€, del que van abonar altres Ajuntaments, per l’actuació en l’acte de l’Elecció de les Corts de les Falleres Majors de 2022.

-Sàvies que no es van contractar les sales on es van celebrar les preseleccions, i hi ha per primera vegada una coordinadora d’esdeveniments de Junta Central Fallera?

Segons fonts municipals a VIVELASFALLAS. Transcorreguts diversos dies de la celebració, dissabte passat, de l’acte de l’elecció de les Corts de les Falleres Majors de València 2022 en el Pavelló de la Font de Sant Lluís, “La Fonteta”, aquest mitjà ha pogut tenir accés a diferent documentació on es constata com l’Ajuntament va contractar, a través d’un contracte menor per el “servei d’actuació musical per a l’acte d’Elecció de les Corts d’Honor”, per un import total de 14.520 euros a l’empresa SLOW CULTURE SL representants, en aquesta ocasió, de la Banda musical La Fúmiga.

La Fúmiga és una banda de música procedent d’Alzira, que en la seua pàgina web assenyalen i reconeixen que són ‘un projecte original, engrescador i festiu que reprodueixen al País Valencià …’ . En els seus començaments versionearon cançons d’altres grups de música “en valencià” com Aspencat, La Gossa Sorda o Obrint Pas. Amb quasi 50 actuacions aquest estiu van arribar a València, a l’escenari de l’Elecció de les Corts de les Falleres Majors per a interpretar quatre cançons: “Havia de passar”, “Ja no fa mal”, “La ferida” i “Mediterrània”.

Segons la documentació a la qual ha pogut accedir aquest mitjà, s’ha pogut constatar que aquesta Banda ja va ser contractada per l’Ajuntament de València, per als concerts de Vivers de Fira de Juliol 2018 amb l’empresa PRODUCCIONS METRÒNOM, S.L., i també van ser contractats per als passats concerts de Vivers de Fira de Juliol 2021, a través de l’empresa PROGES XXI, SL.

Recordem la publicació en diferents mitjans de les vinculacions societàries de les empreses Sagarmanta SL, Produccions Metrònom SL, Slow Culture, entre altres, així com les vinculacions amb membres de Compromis. Polèmica va ser la contractació en la passada Cavalcada de Reis de l’Ajuntament de València, i contractacions per la Generalitat Valenciana (Conselleria de Cultura) i municipis governats per Compromís i PSOE.

Hem comprovat com aquest grup musical ha sigut contractat en diversos municipis valencians per preus bastant més reduïts que a València, concretament per un terç del que ha costat en el Cap i Casal, com queda demostrat a continuació:

-Ajuntament de Paiporta, actuacions de “La Fúmiga, Frida i MSK ”, en IV edició Jove Rock per un import de 7.018 euros (tres grups).

-Ajuntament de Silla, Concert “La Fúmiga” a la Fira de Sant Sebastià (gener 2019) per un import de 4.053,50 euros.

-Ajuntament de Callosa d’en Sarrià, actuació grup musical “La Fúmiga”, dins de l’esdeveniment III Festival de Música en Valencià NYESPRO ROCK 2019 (febrer 2019) per 3.630,00 euros.

-Ajuntament Polinyà de Xúquer, Actuació musical “La Fúmiga i Frida” (juny 2019), per un import de 4.132 € (tots dos grups).

-Universitat d’Alacant, actuació de “La Fúmiga” en el Paranimf de la UA (28 abril 2021) per un import de 5.000 euros.

-Ajuntament de Gandia, actuació musical grup artístic “La Fúmiga”, en l’espai públic parc Ausias March durant la Fira i Festes de Gandia 2020, per un import de 5.500 euros, entre altres.

ES CONTRACTA, PER PRIMERA VEGADA, A UNA COORDINADORA D’ESDEVENIMENTS PER UN IMPORT DE 17.454 EUROS.

D’altra banda, aquest mitjà també ha tingut accés al contracte menor formalitzat per l’Ajuntament, pel qual es contracta una coordinadora per al “servei de coordinació i organització d’esdeveniments per al període d’un any”, per un import de 17.454 euros, i un total de 19 actes (Elecció Corts d’Honor, intercanvi de fotografies, campionats, assemblees de presidents, entre altres,.)

Així mateix, dins del marc Fira de Juliol de 2021, l’Ajuntament va decidir celebrar en els Jardínes de Vivers: la 64a edició del campionat de truc, la 14a edició del campionat de parxís i la 2a edició del campionat de dominó. I va contractar, per primera vegada a una empresa, mitjançant contracte menor, “el servei d’organització i assistència dels campionats de truc, parxís i dominó”, per un import total de 5.424,43 euros.

Cal recordar que aquesta labor organitzativa l’han vinguda realitzant històricament, de manera altruista, voluntariosa i sense cap contraprestació, els fallers adscrits a les diferents delegacions de Junta Central Fallera, així com pel personal administratiu i organitzatiu de JCF i regidoria de Cultura Festiva. Una altra manera d’externalitzar i privatitzar serveis propis de l’organisme, que està demostrat al llarg dels anys, si es poden realitzar amb els recursos propis de l’organisme i de l’Ajuntament en definitiva. Cal preguntar-se, arribats a aquest punt, perquè serveixen i en quin lloc queden assessors, coordinadora general (lloc remunerat), vicepresidents, delegats, entre altres, de Junta Central Fallera. Un gest, pel manifestat, gens gratificant per als membres de Junta Central Fallera.

SE CELEBREN LES PRESELECCIONS FALLERES EN RECINTES PRIVATS SENSE LA CONTRATACION DELS MATEIXOS PER PART AJUNTAMENT


El mes de setembre passat, concretament els dies 10, 11 i 12 de setembre, es van celebrar les preseleccions falleres dels diferents sectors en els tres escenaris programats: Embull 2 del Port (titularitat municipal) i Sala Canal (teatre i sala de festes) i Teatre la Plazeta, els dos últims de titularitat privada. Que dió passe a la posterior celebració de l’Elecció de Corts d’Honor de les Falleres Majors de València 2022, dissabte passat en la Font de Sant Lluís.

Segons ha pogut esbrinar aquest mitjà, les preseleccions tant de la Sala Canal (dos escenaris) com les relaizadas en el Teatre de La Plazeta es van celebrar sense la formalització i signatura electrònica de tots dos contractes d’arrendament per part de l’Ajuntament, en ser recintes de naturalesa privada, amb la consegüent greu inseguretat jurídica plantejada, una vegada més, per a l’Ajuntament, per als fallers i la part propietària de la instal·lació, que en data d’avui contínua sense formalitzar-se cap mena de compromís contractual, malgrat haver-se celebrat ja i que haurà de recórrer-se novament al reconeixement de l’obligació de les factures per a la seua aprovació i regularització d’aquestes, en el Consell Rector de Junta Central Fallera.