El passat, present i el futur dels Puche

0
698

El Museu Faller de València acull una exposició sobre la transmissió intergeneracional dels coneixements i el procés de construcció de falles.

El Museu Faller de València acull l’exposició ‘Els Puche, arrels de falles’

Comisariada per Iván Esbrí, José Francisco Carsí i Víctor Valero, en col·laboració amb els propis artistes Pepe i Marina Puche,la mostra posa en relleu el valor de la transmissió intergeneracional dels coneixements i el procés de construcció de falles.

Però, sens dubte, el principal protagonista no deixa de ser el promotor de la saga familiar d’aquests artistes: la figura de Julián Puche, referent històric de l’art faller i amb una gran herència artística llegada.

El Museu Faller de València continua així amb la seua tasca de donar a conèixer i dignificar el treball dels artistes fallers, especialment d’aquells que han destacat per tenir una obra multifacética i que han sigut clau en l’evolució de l’art faller. Per açò, els propis protagonistes no han dubtat a implicar-se al màxim.

A més, d’una forma clara i visual i deixant palesa la importància de les arrels familiars en la continuïtat de molts tallers de falla.

Durant el recorregut per la sala, s’aprecia també la formació acadèmica compaginada amb la pràctica en el taller i l’estudi familiars, premisses inalterables que han permès als Puche dominar el procés creatiu dels diversos vessants plàstics de les seues respectives carreres: falles, carrosses, escultura, pintura i il·lustració.

I és que, Marina Puche és l’actual exponent artístic de la família. Reconeguda tant en el món de la festa com en el de la gràfica, il·lustració, pintura i el disseny de complements, mostra el seu orgull pel treball dels seus antecessors i el seu.

‘Els Puche, arrels de falles’ demostra la diversitat i pluralitat que caracteritza la creativitat artística inherent a la festa fallera. L’exposició es podrà visitar fins al pròxim 30 de setembre en a sala Josep Alarte.