La Comissió de la Plaça de la Reina presenta una baralla de cartes valenciana “monstruosa” i un nou ninot infantil

0
512

Dissabte que ve dia 31, a les 12h, coincidint amb la festivitat de Tots Sants, i seguint totes les recomanacions i protocols sanitaris, es presentarà en el Casal Faller El Tio Pep el joc de cartes de monstres valencians i un nou ninot que formarà part de la falla infantil 2021. Totes dues creacions produïdes pel tàndem artístic Ceballos i Sanabria amb la intenció de divulgar el ric folklore valencià relacionat amb la fantasia, la superstició i la por.

La baralla està composta per 38 cartes, dividides en sis famílies de sis monstres cadascuna, més les instruccions i la carta de l’esbós de la falla. En elles podrem trobar a totes les bèsties i personatges que componen l’univers mitològic valencià, des de la Bruixa del Cabanyal, passant per la Cucafera i la Tarasca, i sense oblidar al Butoni, l’Home del Sac, el Moro Musa o el Donyet de l’Espart. Una baralla única amb els personatges més terrorífics i dolços de l’imaginari col·lectiu valencià recollit en les obres d’Enric Valor, Víctor Labrado o el mateix Vicente Blasco Ibáñez, i reinterpretats per la inigualable paleta de Ceballos i Sanabria.

En el mateix acte també tindrà lloc la presentació de l’esbós d’un nou **ninot, un altre monstre valencià obra de José Luis Ceballos i Paco Sanabria, que s’unirà a l’elenc de personatges que donaran forma a la falla De València i monstres que tenim l’esperança de poder plantar el mes vinent de març.

Amb aquesta acció, la falla de la plaça de la Reina, Paz i Sant Vicent pretén mantenir viu el vincle faller amb els més xicotets de la comissió en aquests temps difícils, facilitant-los un recurs didàctic amb el qual podran jugar i divertir-se cadascun des de la seua casa, i alhora sentir una mica més a prop la seua falla. A més de reivindicar i visibilitzar la important labor cultural que emana dels casals fallers, en aquest cas divulgant una part important de les nostres riquíssimes tradicions relacionades amb el culte a la mort i rituals festius com la Nit d’Ànimes i Tots Sants, cada vegada més fagocitadas pel model anglosaxó.