La Gran Fira de Valencià oferix 250 activitats per a tots els públics en 86 escenaris diferents

0
603

Des del 30 de juny fins al 3 d’agost, la ciutat de València, inclosos els seus barris i també els pobles que en formen part, serà l’escenari de més de 250 actuacions en 86 emplaçaments diferents, sota el paraigua de Gran Fira de València Juliol 17. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que la Gran Fira, amb un pressupost de 430.000 euros, repetix el model descentralitzat i d’oferta diversificada per a tot tipus de públics de l’any passat. Arranca este cap de setmana.

“Repetim model de Gran Fira, un model diversificat i descentralitzat per a una fira que tindrà més de 250 activitats en tots els barris i districtes de la ciutat i també en els pobles de València”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en la presentació d’una programació que es caracteritza per la seua varietat i amplitud. “En total, seran 86 escenaris diferents en els quals se celebraran estes activitats, que inclouran música, teatre, màgia, pirotècnia i altres representacions de la festa i la cultura en cada racó de la nostra ciutat durant més de 30 dies, durant els quals convoquem els valencians i valencianes, però també els milers de turistes que ens visiten, a participar i implicar-se en esta festa per a tots.”

Després de presentar l’espot publicitari “Tenim moltes coses a celebrar”, elaborat per a promocionar la Gran Fira de València, que igual que la programació es difondrà en valencià, castellà i anglés, Fuset s’ha referit al gran esforç de col·laboració i cooperació en què han participat tant administracions públiques com la Diputació de València, entitats com la Universitat de València, la Junta Central Fallera, CACSA o Mercavalència, museus com l’IVAM o el MuVIM i moltes empreses privades i públiques, com l’EMT o Caixa Popular, per a fer possible una programació que convertix en molt especial el mes de juliol i en la qual caben des de grans actuacions musicals fins a la Batalla de Flors, passant per espectacles de diferent format als barris o als pobles de València.

“Eixa Gran Fira descentralitzada i d’oferta diversificada arranca este cap de setmana. Els pròxims divendres, dissabte i diumenge ja tindrem Cine Karaoke a la plaça de l’Ajuntament, encara que oficialment comença el dia 1 de juliol amb un cercavila des de la plaça de la Reina i amb una traca correguda que donarà la volta a tota la plaça de l’Ajuntament i que serà el símbol de l’inici d’esta Gran Fira, d’esta festa per a tots i per a totes”, ha afegit Fuset abans de referir-se al caràcter temàtic que tindran els caps de setmana. El segon estarà dedicat al folk i la música popular valenciana, encara que en la programació s’inclou també el Dia de l’Orxata o la XXII Entrada Mora i Cristiana.

El dissabte 15 serà “La nit a la mar”, amb un gran protagonisme de la Marina de València i dels Poblats Marítims, mentre que el dissabte 22 se celebrarà la Gran Nit de Juliol, amb concert de campanes, una ruta del Carme amb actuacions de 30 minuts en diferents enclavaments d’eixe barri i amb els museus oberts de les 20 a les 00 hores en alguns casos, i en altres inclús fins a les 2 de la matinada.

El dissabte 29 de juliol se celebrarà a la Ciutat de l’Artista Faller el tradicional Sopar de la Punxà, i l’endemà, a l’Albereda, l’encara més tradicional Batalla de Flors, que posarà el punt final oficial a la programació, encara que durant els dies 1, 2 i 3 d’agost la platja de Pinedo acollirà les corregudes de joies, incloses també dins d’una programació que inclou igualment els concerts de Vivers o el Festival de Jazz del Palau, sobre els quals ja hem informat, diversos espectacles pirotècnics, exposicions, tallers, teatre, màgia, balls, esport o actes fallers. En este últim apartat, Fuset s’ha referit molt especialment als que se celebraran en les carpes instal·lades als Jardins del Palau, on hi haurà preseleccions falleres, campionats de diferents jocs, karaoke, sessions de ball, actuacions musicals, monòlegs, concerts de tabalet, etc.

El regidor de Cultura Festiva ha subratllat igualment el caràcter itinerant d’una Gran Fira de València que arriba al Parc d’Aiora, barri de Senabre, Montolivet, Natzaret, la Fonteta, plaça del Cedre o el Cabanyal, però també a Borbotó, Pinedo o el Palmar.

Programació