La prestigiosa plataforma nord-americana, Ted Talks, amb més de 30 milions de seguidors en Youtube ha publicat per primera vegada en la seua història una conferència dedicada al Sant Greal.
La Dra. Ana Mafé García experta mundial en la protohistòria del Sant Greal, és protagonista d’un vídeo on explica el periple viatger d’aquesta relíquia des de la ciutat de Jerusalem fins a la seua arribada a València, passant per Roma en Aula Greal. Aquest espai ha romàs obert durant tot aquest II Any Jubilar del Sant Calze gràcies a la subvenció municipal que va obtenir l’Associació Cultural El Camí del Sant Greal amb el conveni amb la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de València i Visit València d’un total de 36.000 €. Quantitat que ha estat donada íntegrament a l’empresa responsable de la seua obertura. Donya Alicia Palazón amb molt d’esforç ha aconseguit mantenir les seues portes obertes per a rebre a pelegrins i curiosos durant aquest any Jubilar.
TED (Tecnologia, Entreteniment i Disseny) és una organització sense ànim de lucre estatunidenc dedicada a les “Idees dignes de difondre” (de l’anglés: Idees worth spreading). Així mateix, TED va ser ideat per Richard Saul Wurman, qui va fundar l’organització al costat d’Harry Marks el febrer de 1984 en forma de conferència; una conferència que es va mantenir de manera anual fins a 1990.
TED és àmpliament coneguda pel seu congrés anual (TED Conference) i les seues xerrades (TED Talks) que cobreixen un ampli espectre de temes que inclouen ciències, art i disseny, política, educació, cultura, negocis, assumptes globals, tecnologia, desenvolupament i entreteniment. Entre els conferenciants s’inclouen persones com l’ex President dels Estats Units Bill Clinton, els llorejats amb el Premi Nobel James D. Watson, Murray Gell–Mann, i Al Gore, el cofundador de Microsoft, Bill Gates, els fundadors de Google Sergey Brin i Larry Page, i l’evangelista tecnològic Billy Graham.
Hi ha més de 1000 xerrades TED disponibles en línia per a consulta i descàrrega gratuïta. Fins a març de 2011, les xerrades van ser vistes més de 400 milions de vegades i han estat traduïdes a 80 idiomes. En aquest sentit, “El Camí del Sant Greal a València” és una xerrada TEDx realitzada per la Dra. Ana Mafé García.
El seu currículum acadèmic és molt extens; Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (TEAT), Màster en Gestió del Turisme ambiental: Ecoturisme per la UPM, graduada en Història de l’Art, Màster en Història de l’Art i Cultura Visual i doctora en Història de l’Art Cum laude amb esment Internaconal. Presideix la Comissió Científica Internacional d’Estudis del Sant Greal i és presidenta de l’Associació Cultural El Camí del Sant Greal. La seua tesi de doctorat l’està editada per la prestigiosa editorial nord-americana PROQUEST i es va convertir en el llibre El Sant Greal. El producte de la seua venda es destina íntegrament per a l’Associació Cultural El Camí del Sant Greal. Pots trobar-ho en Amazon.
El Camí del Sant Greal, la Ruta del Coneixement, camí de la Pau és una ruta turística, històrica i cultural que uneix el Pirineu d’Osca amb la ciutat de València, travessant tota la comunitat autònoma d’Aragó de nord a sud. Això és considerat com el nou Camí de Santiago del segle XXI que han de recórrer tots els aventurers que vullguen descobrir on està el Sant Greal, el got de benedicció hebreu que dona la vida eterna segons els textos literaris.
TEDxSaguntoStudio ha produït el seu primer vídeo d’una xerrada TEDx per a la plataforma internacional de TEDx Talks, que té més de 30 milions de subscriptors.
El Dr. Jose Gregorio Lepervanche València, responsable de TEDxSaguntoStudio és professor d’Administració d’Empreses i Sistemes d’Informació a Florida State College en Jacksonville (FSCJ) i Acolorit State University Global. És l’organitzador fundador de TEDxFSCJ i TEDxSaguntoStudio.
A la província de València el Camí del Sant Greal té més de quinze poblacions que vertebren el territori: Algar de Palància – Algímia d’Alfara – Torres Torres – Estivella – Albalat dels Tarongers – Sagunt – Puçol – El Puig de Santa Maria – La Pobla de Farnals – Massamagrell – Emperador — Albuixec – Albalat dels Sorells – Meliana – Alboraia i València.
Torres Torres té com a elements principals del patrimoni històric les ruïnes del castell medieval i els banys àrabs. El paisatge que acompanya el Camí del Sant Greal, Ruta del Coneixement, camí de la Pau fins a arribar a Sagunt està envoltat de camps de regadiu. Pel mitjà de la vall discorre el riu Palància travessat per un pont romà. Al lluny s’albiren les aigües de la mar Mediterrània.
Sagunt, ciutat mil·lenària, també forma part de les ciutats que recorren el Camí del Sant Greal a la província de València. L’Ermita de la Sang posseeix una rèplica del Sant Greal de la Catedral de València i un fresc en el sostre on figura aquesta relíquia. Tota la ciutat està envoltada d’un castell medieval meravellós.
Massamagrell és l’última etapa del camí abans d’arribar a la Catedral de València. Posseeix un magnífic monestir amb una de les biblioteques més visitades per investigadors de tot el món, tres museus i un temple cristià que té més de quatre-cents anys d’història. Emperador és el primer municipi que ha senyalitzat aquest traçat amb uns magnífics socarrats valencians on es pot veure el signe distintiu del Camí del Sant Greal.
El Sant Greal celebra un Any Jubilar a perpetuïtat cada 5 anys. Es troba en la Capella del Sant Calze en la Catedral de València. L’any vinent Jubilar arrencarà l’últim dijous d’octubre de 2025. De fet, per a veure conéixer el Sant Greal i el seu camí aquí et vam mostrar aquest vídeo:
En el mateix vídeo es mostra una producció de “Visit València” on un actor reinterpreta el personatge de ficció d’Indiana Jones en una trepidant aventura de cerca del Sant Greal. Un vídeo que ja ha collit premis internacionals i posiciona la ciutat de València com a “destí del Sant Greal”.
Aquest vídeo que convida a conéixer i a viatjar. A il·lusionar-se i a pensar que l’ésser humà té tot un camí per descobrir en el Camí del Sant Greal, Ruta del Coneixement, camí de la Pau. Com diu la Dra. Mafé: “convidem a totes les persones a caminar, a muntar cavall o a anar amb bicicleta per a conéixer el Sant Greal, la relíquia més buscada de l’Edat mitjana occidental. El got de benedicció hebreu que va sostenir Jesús entre els seus dits i en el qual ens va deixar tot el seu amor en recordar la seua memòria“