Paqui Martorell, Premi Joia 2018 del Gremi Artesà de Sastres i Modistes de la CV

0
719

El Premi que atorga la institució i que dóna reconeixement al treball dels indumentaristas valencians arriba a la seua cinquena edició.

Amb el propòsit de donar major rellevància si cap al treball dels grans professionals de la indumentària valenciana que pertanyen a la institució, el Gremi Artesà de Sastres i Modistes dóna a conèixer el seu Premi Joia 2018. D’aquesta manera, no solament es distingeix als professionals per la seua reputació, sinó que s’aconsegueix que la tradició, la qualitat i l’exclusivitat de l’ofici artesanal perduren en el temps.
Conforme han acordat el Mestre Major i la Junta de Govern del Gremi, la guardonada en aquesta cinquena edició siga Paqui Martorell, qui després de més de 30 anys de trajectòria ininterrompuda s’ha convertit en una de les indumentaristas de referència a València. Experta en el tall i les teles de valenciana, la qualitat dels seus productes és àmpliament reconeguda.
Des del seu espai ‘Cuses Cucas’, Paqui Martorell realitza creacions en indumentària valenciana i costura de manera artesanal al costat de la nova generació que s’uneix al negoci familiar: les seues filles Paqui, Noelia i María.
S’anuncien també els esments d’honor a l’empresa Teixits Bartual i al periodista Guillermo Ortigueira.
A més, tant els membres de la Junta de Govern com el Mestre Major del Gremi han concedit els seus Esments d’Honor. Una d’elles és per a Teixits Bartual, l’empresa fundada en 1940 amb la tercera generació al comandament on es comercialitzen els seus productes a més de 20 països amb una exclusiva selecció de materials nobles. El segon esment d’honor serà per al periodista Guillermo Ortigueira, tota una vida dedicada a la divulgació de les nostres festes i tradicions.
El Premi Joia, creació original de la signatura Art Antic, és una agulla d’estil barroc i ‘molt valencià’ d’or blanc amb el seu color natural, gravada a mà amb el segell del Gremi en el centre i amb safirs i diamants en talla rosa en la qual el seu creador, José Alabadí, homenatja la indumentària tradicional en la peça.
El Gremi promou d’aquesta manera la formació, la divulgació i l’associacionisme dels professionals tèxtils en la nostra terra. Igual que fa l’Agulla Brillant amb la costura espanyola, el Premi Joia té com a màxim fi que la tradició i l’excel·lència que caracteritza la nostra costura perduren en el temps. Es tracta, sens dubte, d’un dels majors tributs que se li pot rendir a les expertes agulles valencianes.
Els anteriors guardonats han sigut Enrique Marzal, Álvaro Moliner, Amparo Fabra i Amparo Gómez.