Programa Oficial 2018
Dimarts, 3 d’abril
A les 15’30 hores, en la Delegació Territorial de l’O.N.C.E. de Valéncia (Gran Via Ramón i Cajal, 13) primer dia del Concurs de “Milacres”. Actuaran els Quadros artístics de l’Altar del Tossal, Altar del Carme, Altar de la Pila, Altar de Russafa i Altar d’Almassera, per eixe orde.
Dimecres, 4 d’abril
A les 15’30 hores, en la Delegació Territorial de l’O.N.C.E. de Valéncia (Gran Via Ramón i Cajal, 13) segon dia del Concurs de “Milacres”. Actuaran els Quadros artístics de l’Altar de Meliana, Altar de Chirivella, Confraria de la Canyada, Altar del Mercat de Colón i Altar del Mercat, per eixe orde.
Dijous, 5 d’abril
A les 15’30 hores, en la Delegació Territorial de l’O.N.C.E. de Valéncia (Gran Via Ramón i Cajal, 13) tercer dia del Concurs de “Milacres”. Actuaran els Quadros artístics de l’Altar de Ribarroja, Altar del Pilar, Altar del Mocadoret, Altar de la Mar, per eixe orde.
Divendres, 6 d’abril
A les 20’00 hores en la sèu de Lo Rat Penat, es donarà a conéixer el veredicte del jurat del Concurs de “Milacres”.
Dilluns, 9 d’abril
A l’alba, “despertà” clàssica i volteig general de campanes.
A les 10’30 hores Solemne Pontifical en la Catedral.
A les 12’00 hores partint de la porta principal de l’Excm. Ajuntament de Valéncia, processó cívica d’Ofrena de Flors a Sant Vicent Ferrer fins a la Casa Natalicia, en el següent Orde de participació:
Festa dels Chiquets del Carrer de Sant Vicent
Altar del Mercat
Altar de la Mar
Altar del Carme
Altar del Mercat de Colón
Altar del Mocadoret
Altar del Pilar
Altar de Russafa
Altar de l’Àngel Custodi
Altar de la Pila Bautismal
Confraria Sant Vicent Ferrer de La Canyada
Altar d’Almàssera
Altar del Tossal
Convidats oficials
Honorables Clavarieses d’anys anteriors
Honorable Clavariesa de 2018
Junta Central Vicentina
Posteriorment acte en la Plaça de Tetuán, que finalisarà en el dispar d’una “mascletà”.
A les 19’00 hores Solemne Processó General, que partirà de la Santa Iglésia Catedral i farà el recorregut de costum, en el següent orde de participació:
Festa dels Chiquets del Carrer de Sant Vicent
Altar del Mercat
Associació de Dames de Sant Vicent Ferrer
Altar del Carme
Altar del Mercat de Colón
Altar del Mocadoret
Confraria de Lliria
Altar del Pilar
Altar de Russafa
Altar de l’Àngel Custodi
Altar de la Pila Bautismal
Confraria Sant Vicente Ferrer de La Canyada.
Altar del Tossal
Altar de la Mar
Colege Imperial de Chiquets Òrfens de Sant Vicent Ferrer
Honorable Clavariesa de 2018
Junta Central Vicentina
Per la nit, i segons el progama de cada Associació, Baixada de l’Image del Sant.
Dissabte, 21 d’abril
A les 11’30 hores, en el Saló d’actes de l’Ateneu Mercantil, se celebrarà l’acte d’entrega de Premio del Concurs de Milacres.
¿Quién fue y qué hizo San Vicente Ferrer?
Vicente Ferrer (Valencia, 23 de enero de 1350–Vannes, 5 de abril de 1419), en valenciano Vicent Ferrer, fue un dominico español, taumaturgo, predicador, lógico y filósofo. Es el patrón principal de la Comunitat Valenciana. Es un santo muy apreciado en la mayoría de los lugares que recorrió en sus muchos viajes de predicación.
Conocido cariñosamente como “Sant Vicent el del ditet”, debido a que, según leyendas populares, logró varios milagros alzando su dedo índice, siendo así representado en su iconografía. Asimismo, en sus predicaciones por diversas ciudades de Europa, era seguido por multitudes que lo acompañaban en sus itinerarios, entre ellas un séquito de flagelantes que se azotaban las espaldas como purga de sus pecados. Solía viajar subido sobre un asno y se alojaba en los conventos de dominicos.
Muy importante fue su activa y decidida participación en el Compromiso de Caspe, en donde fue elegido como rey de Aragón Fernando de Antequera, de la dinastía Trastamara.