Rècord de participació en els Premis Mocador 2017

0
650

Un total de 68 textos originals s’han presentat a aquesta nova edició dels Premis Mocador i Emili Llueca que aquesta comissió saguntina celebra anualment i que reconeix als millors assajos sobre falles i cultura popular publicats en un llibret de falla. El termini de presentació d’originals es va tancar ahir a les 23:59 hores i el nom dels nominats a aquests dos guardons es coneixeran durant la presentació del llibret del Mocador que tindrà lloc dimecres que ve 22 de febrer i que conduirà el Vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antoni Ariño.

D’aquest manera, han sigut un total de 27 comissions falleres de tota la Comunitat Valenciana les que han enviat els seus originals a aquest concurs de poblacions com Borriana, Gandia, Mislata, Cullera, Alzira, Xàtiva, Torrent, València i Sagunt, destacant l’augment significatiu d’assajos rebuts de falles d’aquestes últimes quatre localitats.

«Any rere any augmenta la participació en els nostres premis, alguna cosa que ens alegra moltíssim, sobre tot de comissions de Sagunt. Tan mateix, estem preparant una campanya de comunicació creativa del llibret que presentarem el pròxim 22 de febrer», ha afirmat el coordinador cultural i social de la falla El Mocador, Hugo Morte. Cal recordar que el Premi Mocador té una dotació econòmica de 300 euros i el guardó Emilio Llueca, destinat a comissions de la comarca, de 200 euros.

Quant al llibret del Mocador d’aquest 2017, que porta per lema Ciència i Ficció i que compta amb la col·laboració de coneguts il·lustradors valencians com Antonio Ortiz “Ortifus” o Sento Llobell, entre uns altres, aquesta comissió està duent a terme una nova campanya de foment del mateix gràcies a la utilització del conegut com Deap Drops. Com informen des d’aquesta comissió es tracta d’una xarxa anònima offline d’intercanvi d’arxius en espais públics on les memòries USB són encastades en murs, edificis o cantonades accessibles perquè qualsevol puga accedir amb un portàtil i descarregar-se el contingut.

D’aquesta manera, aquesta comissió ha instal·lat un Dead Drop en el Casal Jove de Port de Sagunt per a acostar el seu llibret 2017 a tota la ciutadania, una iniciativa innovadora en la comarca del Camp de Morvedre, sent Sagunt la segona localitat valenciana a realitzar aquesta acció després de València. Aquesta iniciativa, a més, ha sigut recolzada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sagunt.